Blackwood-Morrow 4ut i
når der er fastlagt eller fastlægges en trumf
  • Det er en kedelig sag at komme i slem, når modparten så starter med at tage stik for to esser. Man går mod slem, når der er sikkerhed for 33 HLF tilsammen på de to hænder, eller når den ene part (normalt kaptajnen) mener at kunne tælle 12 stik på hænderne tilsammen. Men da der jo i spillet normalt er mere end 40 point til stede i alt på grund af længde- og fit-point, kan modparten jo udmærket sidde med 8 point i form af to esser. Hvis man mangler to esser, vil man ikke i slem, men mangler der kun et es, melder man lilleslemmen.
  • Trumffarven kan være fastlagt ved, at makkerparret begge har meldt den samme farve, eller ved, at den ene spiller (oftest kaptajnen) springer til 4ut, efter at makker lige har meldt en ægte farve, som så er fastlagt som trumffarve.
  • Ofte benyttes Blackwood-Morrow efter kontrolmeldinger. Kontrolmeldinger sikrer, at modstanderne ikke kan tage to stik i samme farve, mens Blackwood-Morrow dernæst sikrer, at de ikke kan tage to stik i forskellige farver.
  • Blackwood-Morrow må ikke forveksles med kvantitativ 4ut.
Blackwood-Morrow 4ut
I en trumfkontrakt spørger 4ut om antallet af esser hos makker.
Trumf Konge regnes for et es.
Svar:
: 0 eller 4 esser
: 1 eller 5 esser
: 2 esser
: 3 esser
4ut-spørgeren melder slem, hvis der kun mangler 0-1 es. Ellers meldes 5 i trumffarven. Er dette umuligt, meldes 5 i en anden farve, så makker kan flytte til 5ut.
 
Blackwood i Bridge Class (1999)
Af tekniske grunde er det ikke muligt at tælle trumf Konge som et Es i Bridge Class 1999 udgaven. Derfor opererer denne version af Bridge Class kun med 4 esser. Derved melder man i Bridge Class, som Blackwood oprindeligt havde forestillet sig det.
Blackwood-Morrow i Bridge Class (2001)
I den forbedrede udgave af Bridge Class 2001 melder systemet med Blackwood-Morrow.
I Bridge Class 2001 er Acol Plus fuldt indbygget.
 

Tilbage til startsiden

Om kvantitativ 4ut.


© Kristian Valsted, Solsortevej 11, 8660 Skanderborg, e-mail: valsted.kristian@gmail.com

Opdateret den 11. april 2011.