18  K97
Ø/NS    K54
   KQ2
   A872
 543  AQ
 A62  QJT973
 93  J75
 KQT54  J3
   JT863
   8
   AT864
   96
Meldeforløbet :
Syd
Marga
Vest
Kristian
Nord
Fabian
Øst
Hedvig
1
pas22ut3
pas4Xpas
paspas

De glade vindere af turneringen.
  Hedvig får hollandsk dreng til at bryde sammen
ved en international mixpartunering i Antibes

Meldingerne :
1 og 2 er lige efter bogen.
Men hvad med 2ut ? Hedvig spurgte ikke.
Det kan forklares ved, at Kristian i spillet lige før havde meget stort besvær med at få forklaret, hvad farmors 1ut betød. Den 11 årige Fabian talte kun hollansk og forstod ikke hans spørgsmål. Kristian spurgte farmor, hvad hendes 1ut betød. Hun svarede på gebrokkent engelsk, at det var barnebarnet ikke klar over. Kristian insisterede. Hun rystede på hovedet. Kristian spurgte twelve. Hun svarede twelve fourteen. I det spil 17 fik vi 83%, fordi vi spillede godt imod. Fabian var efterfølgende irriteret på farmor, fordi hun spillede så ringe, og fordi kortmappen var vendt forkert, så han spillede Syd i stedet for Nord.
Hedvig spekulerede og spekulerede og overmeldte så sin hånd med 3, der viser 17-18 point, og hun har kun 13 ! Kristian regnede med, at 3 var korrekt og meldte naturligvis 4. Fabian doblede øjeblikkeligt.
Farmor spilled 9 ud. Fabian tog for A. Han holdt en lang pause, kiggede undersøgende på bordet og valgte så 7. Hedvig kneb med Q og spillede Q og Fabian kom atter til fadet på K. Han forsatte uklogt med 9, og så havde Hedvig rest til en score på 100%. Havde Fabian i anden omgang valgt at spille , havde vi kun fået 25%.
Det var turneringens sidste spil. Fabian brød sammen i gråd hen over bridgebordet. Det gjorde også ondt i farmors og mormors maver, i al fald i mormor Hedvigs. Lidt efter flygtede Fabian ud af spilllokalet og låste sig inde på toilettet, hvor han svalede af. Nogle minutter senere var han klar til at lade sig hylde sammen med sin søster ved præmieuddelingen som de yngste juniorer nogensinde ved de 64 majfestivaler i Antibes.
Hedvigs mave fik det bedre.
 
Bente og Fabian Bos, 8 og 11 år.
Pigen spillede med sin far Harm Bos og drengen med sin farmor Marga Bos. De har lært at spille bridge ved køkkenbordet, og de er lige blevet medlemmer i Eindhoven Bridge Klub i Holland.

Sidst redigeret den 9. maj 2013.

Tilbage til Kristians hjemmeside